Auto financieren met een lening: doen of niet?


Wil jij een nieuwe auto financieren maar weet je niet waar je het geld vandaan moet halen? Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk een lening aanvragen voor de aankoop van een auto. Je leent een willekeurig bedrag, een bedrag dat je nodig hebt en kunt dan je gewenste droom auto kopen. Is dit een goede zet om te doen of niet? Kun je niet beter gewoon sparen en een paar maanden of jaren wachten tot je tot koop over gaat? We bespreken het in dit artikel.

Kom je wel in aanmerking?

Voordat je deze keuze überhaupt kunt maken, moet je wel weten of je in aanmerking komt voor een lening voor het bedrag dat je nodig hebt om je gewenste droom auto te kopen. De meeste mensen komen namelijk niet eens door een zogeheten keuring die bepaald welk bedrag ze mogen lenen. Je zal dus eerst bij een van de specialisten van krediet moeten nagaan of je wel in aanmerking komt. Dit is onder meer afhankelijk van het feit hoeveel je verdiend en of je bijvoorbeeld een strafblad hebt of iets in die richting.

Sparen

Kun je niet beter gewoon sparen om te kiezen voor een nieuwe auto financieren? Ik bedoel dan zijn de risico’s veel minder groot, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je in problemen komt met geld. Daarnaast is het na één betaling meteen klaar. Je hoeft niet maandelijks een bedrag aan rente en lening terug te betalen. Het blijft je dus niet achter volgen. Je hebt de kans dat je dadelijk niet eens een hypotheek kunt krijgen omdat je zo nodig een auto moest aanschaffen met een hoge lening.