Rijden zonder zorgen

meest betrouwbare auto

Als je een nieuwe auto wil kopen, hangt het van veel factoren af welk model het beste werkt voor jou. Vind je comfort belangrijk, of mag het wel een sportmodelletje zijn? Als je een (groot) gezin hebt, zul je ook weer net wat andere eisen en wensen hebben. Wat je eisen en wensen ook zijn, een meest betrouwbare auto is iets dat iedereen wil. Je wil niet om de zoveel maanden naar de garage moeten omdat er een lampje brandt of omdat er iets kapot is of niet goed werkt. De Consumentenbond heeft daarom in 2019 een lijst opgesteld van de tien meest betrouwbare auto’s en automerken. 

meest betrouwbare auto

Toyota staat op één

Wanneer we kijken naar de top tien, zien we duidelijk één merk overheersen, namelijk Toyota. Dit automerk krijgt gemiddeld een 8,7 voor alle modellen. Deze cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek naar autobezitters en het gaat er dan vooral om hoe vaak ze met hun auto naar de garage moeten. Het model van Toyota dat op nummer één staat, is de Toyota Verso-S met een 9,6. Slechts één op de zestien eigenaren moest één keer langs de garage sinds ze de auto in bezit hebben.

Ga voor een Aziatisch merk

Wanneer we verder kijken dan Toyota, zien we dat Suzuki, Honda, Mazda, Subaru, Hyundai, Mitsubishi en Kia het ook erg goed doen. Als je de meest betrouwbare auto wil, kun je dus het beste gaan voor een Aziatisch model.