Wat je écht moet weten over remschijven

Remschijven Citroen

Iets waar over het algemeen weinig over wordt gesproken, zijn de remschijven Citroen. Echter zijn remschijven een belangrijk onderdeel van de auto. Ze hebben namelijk invloed op de remkracht. Dit is iets wat natuurlijk in goede staat moet zijn, mocht je veilig willen rijden. Wil jij meer weten over remschijven? Kom je er graag achter welke soorten er zijn? Of wil je weten hoe je ze kunt onderhouden? Lees dan snel verder.

Welke soorten zijn er eigenlijk?

Ten eerste is het handig om te weten dat er verschillende soorten remschijven Citroen zijn. Zo bestaan er massieve en geventileerde remschijven. Geventileerde remschijven zijn handig, omdat ze zorgen voor betere warmteafvoer. Massieve remschijven daarentegen zijn juist geschikt voor relatief kleine, lichtere  auto’s. Het gaat specifiek om auto’s met weinig vermogen. 

Remschijven Citroen

Hoe zit het dan met het onderhouden ervan?

Zoals ieder auto onderdeel is het ook bij remschijven belangrijk dat ze goed worden onderhouden. Zorg ervoor dat je eens in de zoveel tijd de onderdelen onderhoud. Controleer goed de remmen. Voel je een bepaalde wisselende remkracht of trillingen? Dit kan foute boel zijn. Ontdek dus op tijd complicaties. Is de remschijf bijvoorbeeld scheef? Ga hier dan echt achter aan. Meer weten? Ga naar