Zo kun je de draagarm van een Audi a3 vervangen

autopartsonline

Een auto bestaat uit ontzettend veel onderdelen welke allemaal een belangrijke rol vervullen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de draagarm. De draagarm van je Audi a3 kun je in principe zelf vervangen. Het is echter een zeer specialistische klus dus veel mensen kiezen ervoor om het door een professional te laten doen. Dat kan bij een garage of bij een zelfstandig automonteur. Bij de dealer kunnen ze je vaak ook helpen.

Wat is een draagarm?

De draagarm is een deel van de wielophanging van de auto. Deze ophanging heeft als functie om de wielen op te hangen aan het carrosserie. Je kunt dit zien als het geraamte van je auto. Daarnaast doet de draagarm nog iets anders. De kracht die vrijkomt wanneer je optrekt met de auto of remt, heeft zo min mogelijk invloed op de stand van de banden dankzij die draagarm. Het is dus een erg belangrijk onderdeel in je auto, misschien wel meer dan andere onderdelen. 

autopartsonline

Zelf een draagarm vervangen

Als je echter de kennis en de middelen hebt om een draagarm zelf te vervangen dan kun je ook daarvoor kiezen. Het is wel een klus waar je een aantal dingen voor nodig hebt en waar je zeer nauwkeurig te werk moet gaan. Allereerst heb je een brug nodig. Dit is natuurlijk niet iets dat mensen geregeld zelf in huis hebben maar het zou kunnen. In andere gevallen kun je er ook eentje lenen van een garage of een ruimte huren waar een brug beschikbaar is. De auto plaats je op de brug zodat je er makkelijk bij kan. Het wiel moet allereerst verwijderd worden om bij de draagarm te kunnen. De schroeven van de draagarm ga je nu losmaken zodat je de oude draagarm kunt verwijderen. De nieuwe draagarm moet op precies die plek terecht komen uiteindelijk.