Welke bakfiets past bij jou?

Heerlijk fietsen

De bakfiets is nog steeds redelijk populair. De bak bied je enorm veel extra ruimte, waardoor je gemakkelijk je kind of kinderen kunt vervoeren. Ook kun je hierin de boodschappen kwijt. Wil je een bakfiets kopen en weet je niet precies wat jij wilt? In dit artikel geven we je een aantal tips om uit te zoeken welke bakfiets bij jou past.

Elektrisch

De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van een bakfiets is of je wel of geen elektrische ondersteuning wilt. Het extra gewicht maakt het zwaarder om met een bakfiets te fietsen, zeker als je dit vergelijkt met het fietsen op een gewone fiets.

Als je bakfiets elektrische ondersteuning biedt, ondersteunt het je bij het fietsen. Hierdoor hoef je minder vaak en minder zwaar te trappen. Dit is zeker een uitkomst als je tegenwind hebt of bij langere afstanden. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een elektrische bakfiets vaak wel wat duurder is dan een gewone bakfiets.

Koop een mooie Dolly Bakfiets

Budget

Een bakfiets die echt bij jou past moet natuurlijk niet meer kosten dan jouw budget. Bepaal daarom voordat je op zoek gaat wat jouw budget is. Hoeveel kan en wil je maximaal uitgeven aan een bakfiets? Aan de hand hiervan kun je al veel gerichter op zoek gaan.

Jouw eisen

Natuurlijk voldoet jouw ideale bakfiets ook aan jouw eisen. Stel daarom een lijst hiervan op, zodat je op zoek kunt gaan naar bakfietsen die hieraan voldoen. Je kunt hierbij denken aan eisen voor de veiligheid, zoals de hoogte van de bak, de hoeveelheid reflectoren en verlichting en de aanwezigheid van stuurstangen, kantelstoppers en gordels. Echter zijn hierin ook andere eisen belangrijk, zoals de keuze voor een tweewieler of driewieler en de grootte van de bak.