Werking van de celfix binnen een auto

Heeft u al eens overwogen om een celfix in uw auto te implementeren? Dit onderdeel kan u verschillende voordelen bieden! Het belangrijkste voordeel van een celfix, is dat het “Check Engine”-signaal minder snel geactiveerd zal worden. Dit lampje in het dashboard van uw auto zal oplichten, op het moment dat de verhouding tussen het zuurstof en uitlaatgas niet op het juiste niveau zit. In dit geval kunt u de auto laten controleren om mogelijke gebreken te laten herstellen. Vaak blijkt echter dat er niets met de auto aan de hand is en dat het “Check Engine”-signaal zonder directe aanleiding geactiveerd is. Door een celfix in uw auto te gebruiken gaat u deze situaties tegen. In 90% van de gevallen zal het lampje niet meer of veel minder vaak oplichten als er niets aan de hand blijkt te zijn.

Noodzaak van de celfix in de uitlaat

In de uitlaat van uw auto zit een bepaalde sensor, die vaak lambdasonde genoemd wordt, die het percentage zuurstof in het uitlaatgas meet. Wanneer dit onderdeel te sterk wordt blootgesteld aan het uitlaatgas, is de kans groot dat het lampje bij “Check Engine” gaat branden. Door een celfix in de uitlaat te plaatsen, komt er minder uitlaatgas bij de sensor. Dit maakt dat de sensor nauwkeuriger zal werken.

Veel auto’s die na 2000 geproduceerd zijn, hebben standaard al een tweede lambdasonde in de uitlaat. Op deze manier werkt het systeem een stuk nauwkeuriger! Mocht u alsnog vaak met een “Check Engine”-signaal te maken krijgen, dan kan het verstandig zijn om een celfix te laten plaatsen.