Wiellagers vervangen Hoe en wat?

wiellagers vervangen

wiellagers vervangen Hoe vervangen?

Om te beginnen ga ik een beetje uitleg geven over ten eerste wat een wiellager juist is en ten tweede over hoe je die vervangt.
Je wiellagers vervangen bij een garage of dit kun je ook zelf doen.
Ik weet dat een wiellager aan vervanging toe is als deze een zingend, brommend of fluitend geluid maakt. De vervanging is afhankelijk van welk soort wiellagers. Ik ken namelijk twee soorten wiellagers. De Wiellagers zonder verbinding aandrijfas en dan ook de wiellager met een aandrijfas verbinding.

 wiellagers vervangen zonder verbinding aandrijfas

Stap 1 Verwijder het wiel en als mijn auto een remschijf heeft moet ook de remklauw verwijderd worden. Heeft mijn auto een remtrommel, wel in dat geval moet ik, mijn remmen terug stellen. Stap 2 dan verwijder ik ook bij mijn auto de dop in het midden die op de remtrommel of remschijf te vinden is. Stap 3 als ik alles tot nu toe goed hebt gedaan zou ik nu de splitpen en daarna ook de remtrommel of remschijf moeten kunnen verwijderen. Stap 4 nu zou ik als het goed is twee lagers moeten zien, namelijk de buitenste en de binnenste lager. Stap 5 Het eerste lager lost meestal vanzelf maar voor het achterste moet er eerst de kering verwijderd worden en daarna kan ik gewoon het achterste lager ook nog verwijderen. Stap 6 Als een van de laatste dingen verwijder ik nog de conische lager schalen. Dit kan ik doen door middel van een driver. Stap 7 Als allerlaatste smeer ik de lagers gewoon goed in met lagervet en vervolgens alles netjes terugplaatsen, maar dan in de omgekeerde volgorde.

wiellagers vervangen

wiellagers vervangen met verbinding aandrijfas

Bij een wiellager met aandrijf as moet ik ten eerste de as verwijderen en in de tweede plaats moet ik dan ook de naaf weghalen van de wagen. Stap 2 nu moet ik de fusee pennen met aangepast materiaal verwijderen en daarna vindt je na dat je ook nog de dop in het midden het weghaalt een borgmoer datgene wat ook een verschil maakt tussen een wiellager met een aandrijf verbindingas. Stap 3 verwijder als laatste de naaf en het lager. Als je alles goed hebt gedaan ben je klaar.