Is een scootmobiel de oplossing?

De scootmobiel kan in veel situaties een handige oplossing zijn. Als je minder goed ter been wordt, dan kan het lastig zijn om nog op alle plekken te komen. Tegelijkertijd wil je ook niet steeds van anderen afhankelijk zijn. Het is prettig om jezelf te kunnen blijven redden. Een scootmobiel biedt dan vaak uitkomst. Het is erg prettig dat deze mogelijkheid er tegenwoordig is en dat je op die manier toch je zelfstandigheid kunt behouden. Dat geeft je niet alleen meer mobiliteit, maar het stelt jou vaak ook langer in staat om zelfstandig te blijven wonen bijvoorbeeld.

Overal welkom met scootmobiel

Zo lang je goed kunt lopen, kun je zonder problemen overal naar toe. Je hebt geen hulp van anderen nodig en je redt je gewoon helemaal zelf. Word je minder goed ter been, dan lukt dit niet meer. Maar een scootmobiel stelt je in staat om toch heel veel zelf te blijven doen. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld gewoon zelf je boodschappen doen en dat is toch wel prettig, veel mensen vinden het fijn om zelf de boodschappen uit te zoeken. Ook andere winkels kun je over het algemeen prima bezoeken als je in een scootmobiel zit. Gangpaden zijn hier eigenlijk altijd wel op aangepast. En niet alleen winkels houden hier rekening mee, ook bibliotheken, theaters en andere openbare plekken zijn zo ingedeeld dat je hier zonder problemen kunt rijden. Alleen in oude gebouwen wil het nog wel eens een probleem zijn. Daar zijn de gangpaden bijvoorbeeld te smal of er is een obstakel als een trap. Monumentale gebouwen kunnen niet altijd de noodzakelijke aanpassingen maken, maar vaak zijn er wel rijplaten en andere hulpmiddelen die het mogelijk maken om binnen te komen. Het vraagt alleen wat meer voorbereiding. Maar over het algemeen kan dus gezegd worden dat je met een scootmobiel overal naartoe kunt en zo gewoon je zelfstandigheid kunt behouden ook als je slecht ter been raakt.

Verschillende modellen

Als je besloten hebt dat je een scootmobiel wilt gaan gebruiken, dan is het nog wel de vraag welke jij het beste kunt kiezen. Er zijn tegenwoordig namelijk veel merken en ieder merk heeft uiteraard ook weer verschillende modellen op de markt gebracht. Waarop verschillen ze nu van elkaar? Bijvoorbeeld wat betreft:

  • de actieradius die ze hebben
  • de maximale snelheid die ze kunnen behalen
  • het formaat van de stoel
  • de aanwezigheid van een bagageruimte

Het is daarom zaak om voor jezelf eerst op een rijtje te zetten op welke manier jij de scootmobiel zult gaan gebruiken. Woon je bijvoorbeeld in het centrum van een stad en heb je alle voorzieningen dicht in de buurt, dan is het niet nodig om een model te hebben met een hele grote actieradius. Woon je in een dorp en maak je graag ritjes naar naburige dorpen, dan is een grote actieradius juist wel weer van belang. En zo zijn er meer punten om te overwegen. Wat je echter ook zoekt, bij Fast & Furious Scooters zul je altijd een geschikt model kunnen vinden. Zij bieden zoveel verschillende exemplaren aan dat zij ook voor jou de ideale scootmobiel in het assortiment hebben!