Cafe racer is van alle markten thuis

Een cafe biker kan voor veel verschillende activiteiten gebruikt worden. Het is bijvoorbeeld een goede optie om lange reizen af te leggen door de bergen, omdat deze motor erg makkelijk is met het maken van scherpe bochten. Als je houdt van een stukje hard rijden, dan is een cafe racer ook zeker een machine waar je op kunt rekenen. Een goede cafe racer motor kan je een geweldig gevoel geven. Maar, voordat je een motor gaat kopen, doe wat onderzoek. De beste motor is er een die volledig aan je behoeften voldoet en waar je met veel plezier op kan blijven rijden. 

Beschermen van motoronderdelen

Motoronderdelen van hoge kwaliteit gaan langer mee dan motoronderdelen van lage kwaliteit. Motoronderdelen van een k100 bike worden meestal vervaardigd uit aluminium, of een mengsel van verschillende stevige en lichte materialen. Om de motoronderdelen te beschermen en schade te voorkomen, zijn de meeste motoronderdelen voorzien van beschermstrips of andere beschermende materialen zoals een lak die de verf bedekt. Ook het zadel heeft een beschermlaag. Hoewel er veel verschillende soorten lederen beschermers bestaan, zijn de meeste beschermers gemaakt van plastic. Dit zijn namelijk de simpele zadelhoezen die je gebruikt als je je bike stalt en er dus even niet op rijdt. 

Herrie verminderen met een silencer

Een van de voordelen van een motor uitlaat met een motorcycle db killer is natuurlijk het geluid dat het genereert. Vooral voor motoren is het geluid vaak een overweging om een uitlaat met een db killer te nemen. Zo kan het uitlaatgeluid dat wordt voortgebracht wanneer een motor aan het snelwegverkeer deelneemt, als een belangrijke bron van geluidshinder worden beschouwd. Zeker als je lange afstanden moet rijden, kan een hard geluid enorm vervelend worden. Een ander voorbeeld is een motor waarmee in het verkeer met hoge snelheid wordt gereden, bijvoorbeeld met snelheden boven de 120 km/u. Sommige uitlaten maken dan een immense herrie. Ook dan is een db killer een voordelige oplossing. 

Motor in perfecte staat

Een bmw bike merk r100 moet schoon zijn, en hij moet in een perfecte staat worden gehouden. Er zijn tal van dingen die kunnen verhinderen dat de motor in deze perfecte staat blijft. Het gebruik van de motor alleen al, zal wat sporen achter laten. Het belangrijkste wat altijd in de gaten gehouden moet worden om een r100 in perfecte staat te houden, is de olie. Als er niet voldoende olie in de motor aanwezig is, kan dit zeer schadelijk zijn voor de motor. Het grootste probleem met motoren, vooral nieuwe, is dat er nog een beschermlaagje om de banden zit. Als je dit niet weet en je bent niet voorzichtig, dan kan je je gloednieuwe motor beschadigen door uit te glijden.