Het ideale fietsland

Wij als Nederlanders kunnen fietsen als geen ander. Het is ook de fiets waar wij als land mee bekend staan. Je ziet dan ook overal in Nederland dagelijks mensen fietsen. Een ideaal vervoersmiddel waarmee je makkelijk kan verplaatsen. Niet alleen een nieuwe fiets kopen, maar ook je fiets verkopen is hier de normaalste zaak. Per jaar worden er meer dan een miljoen fietsen verkocht. Fietsen zijn in Nederland niet meer weg te denken. Het is een belangrijk vervoersmiddel dat een onderdeel maakt van de Nederlandse cultuur.

De Nederlandse fietscultuur

Doordat fietsen zo een onderdeel is geworden van de Nederlandse cultuur, staan we er vaak niet bij stil hoe bijzonder het juist is. Vergeleken met andere landen wordt er in Nederland aardig wat rondgefietst. Op zowel doordeweekse dagen als in de weekenden wordt de fiets er vaak bij gepakt. Dagelijks worden er miljoenen fietstochten gemaakt door ons kikkerlandje. Zo brengt de fiets ons naar ons werk, de supermarkt, de stad of naar vrienden. Doordat we in Nederland zoveel fietsen, blijft een fiets aanschaffen en een fiets verkopen iets aantrekkelijks om te doen. Dit zorgt er ook weer voor dat we in Nederland gemakkelijk aan een fiets kunnen komen.

Waarom fietsen we zoveel?

Het fietsen in Nederland is erg gemakkelijk. Nederland is zo plat dat je hierdoor niet keihard tegen een berg in hoeft te fietsen. Dit maakt fietsen in Nederland al snel een stuk comfortabeler vergeleken met andere landen. Daarnaast zijn er in Nederland ontzettend veel fietspaden. Door het gehele land zijn fietspaden aangelegd, waardoor je gemakkelijk met de fiets op een andere plek kan komen. Zo zijn er veel paden waar je met je fiets van de ene stad naar de andere stad kan fietsen. Hierdoor kan je je tegenwoordig met de fiets ook steeds sneller verplaatsen. Doordat er speciaal fietspaden door heel Nederland zijn aangelegd wordt het fietsen niet alleen gemakkelijker, maar ook een stuk veiliger.