Overstappen naar een motor

Veel mensen hebben weleens op een scooter gereden. Het is vrij makkelijk en het gaat sneller dan fietsen. Maar wanneer stap je nu over van een scooter naar een motor? Er zijn veel dingen waar je dan aan moet denken. Bij een scooter zit je vrij rechtop terwijl je bij bobber bike modellen lager zit. Als je dus een slechte rug hebt, dan is het niet echt aan te raden om op zo’n motor te stappen. Er zijn wel alternatieven, dus wees niet getreurd.

Scheuren maar

Als je houdt van een beetje pit, dan is een scooter wel leuker dan een fiets. Maar een scooter kan zeker niet tippen aan de kracht van een motor. De Kawasaki bike 750cc motor heeft veel meer vermogen dan een scooter. Hierdoor kun je enorm snel optrekken en haal je ook hoge topsnelheden. Het is dus heerlijk als je avontuurlijk in bent gesteld om op een motor te zitten en keihard weg te scheuren. Dat is al te ervaren op een scooter, maar bij een motor gaat het vele malen harder.

Het grote nadeel en de oplossing

Een motor is wel een groter voertuig. Het neemt meer ruimte in en is ook veel zwaarder. Daarnaast ben je in het onderhoud ook wel meer kwijt. De onderdelen van een scouter zijn goedkoper dan hd motor onderdelen. Dat is een logisch gevolg omdat de motor zo krachtig is en groter is. Dit kan wel een nadeel zijn voor mensen omdat een scooter weinig onderhoud nodig heeft en daarom lekker goedkoop is. Het is dus wel een investering waarvan je moet overwegen of je die bereid bent te doen.

Gelukkig kun je wel op slimme manieren de kosten drukken. Als je niet bang bent om een beetje de handen uit de mouwen te steken en ze vies te maken, dan kun je zelf het onderhoud van je motor doen. Je kunt een gashendel kopen bij choppershop.com en vervolgens deze zelf installeren. Dat scheelt weer een ritje naar de garage, je hoeft je motor niet daar te laten staan en je hoeft de kosten voor installatie niet te betalen: ideaal! Als je dat doet, haal je enorm veel plezier uit je motor zonder dat het onoverzichtelijk duur wordt.